1. Tuno salotos su avokadu
Šios salotos puikiai tinka pietums ar lengvai vakarienei. Jums reikės:
- 1 skardinės tuno (vandenyje arba aliejuje)
- 1 prinokusio avokado
- Šviežių salotų lapų
- Pomidorų, agurkų, svogūno pagal skonį
- Šlakelio alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, druskos ir pipirų
Paruošimas: sumaišykite visus ingredientus dubenyje, užpilkite alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis, pagardinkite druska ir pipirais. Galite patiekti su duonos skrebučiais.
2. Tuno sumuštinis su daržovėmis
Greitas ir sotus sumuštinis, tinkantis pusryčiams ar užkandžiui:
- 2 riekės pilno grūdo duonos
- 1 skardinė tuno
- 1 šaukštas graikiško jogurto arba majonezo
- Salotų lapai, agurkas, pomidoras
- Druska ir pipirai pagal skonį
Paruošimas: sumaišykite tuną su jogurtu arba majonezu, pagardinkite druska ir pipirais. Ant duonos riekės dėkite salotų lapus, daržoves ir tuno mišinį. Uždenkite kita duonos rieke ir supjaustykite pusiau.
3. Tuno makaronai su daržovėmis
Lengvas ir maistingas patiekalas, tinkantis vakarienei ar pietums:
- 200 g makaronų (pagal pasirinkimą)
- 1 skardinė tuno
- 1 morka, 1 paprika, 1 cukinija
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- Česnako skiltelė, druska, pipirai, žolelės
Paruošimas: išvirkite makaronus pagal instrukcijas. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepinkite smulkintą česnaką, tada sudėkite daržoves ir kepkite 5–7 minutes. Galiausiai įmaišykite tuną, pagardinkite prieskoniais ir sumaišykite su makaronais.
Dažniausiai užduodami klausimai apie tuną
Ar tunas yra sveikas?
Taip, tunas yra puikus baltymų šaltinis, turintis omega-3 riebalų rūgščių, vitaminų ir mineralų, naudingų širdies ir smegenų veiklai.
Kokį tuną rinktis – aliejuje ar vandenyje?
Vandenyje konservuotas tunas yra mažiau kaloringas ir sveikesnis, tačiau aliejuje konservuotas tunas gali būti sotesnis ir turėti geresnį skonį. Galite rinktis pagal patiekalo poreikį.
Kaip ilgai galima laikyti atidarytą tuno skardinę?
Atidarytą tuno skardinę laikykite šaldytuve sandariame inde iki 2 dienų.
Greiti sprendimai kasdieniam maistui
Tunas – itin universalus ingredientas, kurį galima panaudoti įvairiems patiekalams. Išbandykite salotas, sumuštinius ar makaronus, o kitą kartą eksperimentuokite su kitomis daržovėmis, prieskoniais ir padažais, kad jūsų kasdienė mityba būtų skani ir sveika.