Ką gaminti su tunu? Trys paprasti receptai kasdienai

Tunas – universalus ir maistingas ingredientas, tinkantis greitiems pietums ar vakarienei. Jis turtingas baltymais, omega-3 riebalų rūgštimis ir lengvai derinamas su daržovėmis, makaronais ar duona. Šiame straipsnyje pateiksime tris paprastus receptus su tunu, kuriuos galima lengvai paruošti namuose.

1. Tuno salotos su avokadu

Šios salotos puikiai tinka pietums ar lengvai vakarienei. Jums reikės:

  • 1 skardinės tuno (vandenyje arba aliejuje)
  • 1 prinokusio avokado
  • Šviežių salotų lapų
  • Pomidorų, agurkų, svogūno pagal skonį
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, druskos ir pipirų

Paruošimas: sumaišykite visus ingredientus dubenyje, užpilkite alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis, pagardinkite druska ir pipirais. Galite patiekti su duonos skrebučiais.

2. Tuno sumuštinis su daržovėmis

Greitas ir sotus sumuštinis, tinkantis pusryčiams ar užkandžiui:

  • 2 riekės pilno grūdo duonos
  • 1 skardinė tuno
  • 1 šaukštas graikiško jogurto arba majonezo
  • Salotų lapai, agurkas, pomidoras
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Paruošimas: sumaišykite tuną su jogurtu arba majonezu, pagardinkite druska ir pipirais. Ant duonos riekės dėkite salotų lapus, daržoves ir tuno mišinį. Uždenkite kita duonos rieke ir supjaustykite pusiau.

3. Tuno makaronai su daržovėmis

Lengvas ir maistingas patiekalas, tinkantis vakarienei ar pietums:

  • 200 g makaronų (pagal pasirinkimą)
  • 1 skardinė tuno
  • 1 morka, 1 paprika, 1 cukinija
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Česnako skiltelė, druska, pipirai, žolelės

Paruošimas: išvirkite makaronus pagal instrukcijas. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepinkite smulkintą česnaką, tada sudėkite daržoves ir kepkite 5–7 minutes. Galiausiai įmaišykite tuną, pagardinkite prieskoniais ir sumaišykite su makaronais.

Dažniausiai užduodami klausimai apie tuną

Ar tunas yra sveikas?

Taip, tunas yra puikus baltymų šaltinis, turintis omega-3 riebalų rūgščių, vitaminų ir mineralų, naudingų širdies ir smegenų veiklai.

Kokį tuną rinktis – aliejuje ar vandenyje?

Vandenyje konservuotas tunas yra mažiau kaloringas ir sveikesnis, tačiau aliejuje konservuotas tunas gali būti sotesnis ir turėti geresnį skonį. Galite rinktis pagal patiekalo poreikį.

Kaip ilgai galima laikyti atidarytą tuno skardinę?

Atidarytą tuno skardinę laikykite šaldytuve sandariame inde iki 2 dienų.

Greiti sprendimai kasdieniam maistui

Tunas – itin universalus ingredientas, kurį galima panaudoti įvairiems patiekalams. Išbandykite salotas, sumuštinius ar makaronus, o kitą kartą eksperimentuokite su kitomis daržovėmis, prieskoniais ir padažais, kad jūsų kasdienė mityba būtų skani ir sveika.